Studentski zbor

BOHEMSA LC MOSTAR


O udruzi:
BoHeMSA LC Mostar je organizacija studenata medicine koja djeluje u sklopu internacionalne federacije udruženja IFMSA.BoHeMSA je nevladina,neprofitna organizacija osnovana 1993.godine i punopravni član IFMSA-e od 1995.godine. 2006.godine osnovan je lokalni komitet Mostar koji od te godine provodi mnoge projekte u sklopu nacionalne organizacije.

Kako bi se vizija, vrijednosti i misija IFMSA-e, a ujedno i BoHeMSA-e, učinile realnim važno je dugoročno planirati korake koji vode ka ostvarenju svih zacrtanih ciljeva.

PROMOCIJA – zdravlja, zdravih životnih stilova, odgovornog seksualnog ponašanja

PREVENCIJA – kardiovaskularnih bolesti, spolno prenosivih bolesti, diabetesa, karcinoma

ZAŠTITA – ljudskih prava i slobode izbora

SUDJELOVANJE – omogućiti studentima medicine da uvide javnozdravstvene probleme, da djeluju prema sebi i drugima u svrhu edukacije, prevencije bolesti i poboljšanja kvalitete života opće populacije.

MOBILNOST – studentske razmjene, povezivanje studenata na nacionalnoj i međunarodnoj razini, razmjena iskustava, širenje vidika, mogućnost napretka i implementacija projekata izvan granica vlastite države.

To je 5 osnovnih točaka strategija BoHeMSA-e i IFMSA-e, ali strategija IFMSA-e ne zasniva se samo na ovim točkama, to je skup brojnih informacija, analiza i ciljeva koji se prikupljaju kroz dugo vremensko razdoblje u brojnim državama svijeta.

Strategija se provodi kroz projekte: Diabetes day, Breast Cancer Awareness month,World AIDS day, Podijelimo radost Božića, Village Concept Projekt, Sunčana strana dlana, Svjetski dan zdravlja, Teddy Bear Hospital, Edukacija maturanata od spolno prenosivim bolestima, Prva pomoć, Candlelight Memorial, Teddy Bear Hospital te program studentske razmjene.

Bohemsa LC Mostar
Predsjednica: Maja Vujica
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
kontakt: 00387/63 404 855